Home bannerHome  Eerste bezoek Chinese Disciplines Bewust Leven
FAQ
Contact

Kruiden

Blijmoed.be

Acupunctuur Antwerpen

Praktijk
Lu Coppens
Peter De Meutter

Driesheide 64
2980 Zoersel

Voor afspraken:
Tel. 03 321 17 22
lu.coppens@skynet.be
Lid van de erkende beroepsvereniging B.A.F.

BAF logo

www.acupunctuur-baf.be


Kruiden_2

© 2013
Webdesign:
Peter De Meutter

Kruiden en Diëten

Teneinde de energetische onbelans in het lichaam terug op punt te zettten zal, naargelang de noodzaak, bepaalde kruidensupplementen voorgeschreven worden.

De natuurlijke bestanddelen in kruiden en hun vitaal-energetische component hebben een ondersteunende en zachte werking op het goed functioneren van de organen. Ze worden met zorg voorgeschreven, m.a.w. specifiek naar de persoon toe, waarbij bijwerkingen vermeden worden.

De kruiden kunnen in poedervorm of d.m.v. capsules of tabletten ingenomen worden.

Daar waar nodig wordt er gewezen op bepaalde eetgewoontes die mee aan de basis ligggen van bepaalde onevenwichten in het lichaam. Veelal zijn dit eetgewoontes die ogenschijnlijk geen kwaad kunnen, echter het langdurig (soms jarenlang) vasthouden aan deze eetgewoontes kunnen bijdragen tot bepaalde (soms chronische) onevenwichten. Bijgevolg zal een voedingsadvies en/of een dieet mede de uitkomst bieden.

Bij wijze van regel geven we hier mee dat een gevariëerde voeding met voldoende verse groenten, niet te veel vlees (dierlijke vetten), voldoende vezels en het drinken van veel water aan te bevelen is, en het matig gebruik van alcohol, koffie en melkproducten.

Belangrijk is te beseffen hoe witte suikers (geraffineerde suiker) een grote impact hebben op onze gezondheid. Het gaat hier niet enkel over het klontje suiker bij de koffie maar eveneens de overmaat aan witte suikers die toegevoegd worden in gebak, koekjes, desserten, frisdranken, in allerhande conservenblikjes, confituur, choco, ontbijtgranen (meestal van de grote gekende warenhuismerken), brood enz... Regelmatig inname van witte suikers maakt ons labiel en afhankelijk van deze suikers waardoor we, zonder dat we het beseffen, om de paar uur (of soms nog korter) onze "shot" aan witte suiker nodig hebben. Het is soms opmerkelijk hoe bij kinderen bepaalde klachten verdwijnen door alleen maar de inname van witte suikers drastisch te beperken. Het is bemoedigend vast te stellen dat in scholen de frisdrank- en snoepautomaten stilaan geweerd worden, hoewel slechts vanuit een eng calorie-oogpunt en niet vanuit een inzicht hoe destructief witte suikers zijn voor onze gezondheid in het algemeen.

Een andere eenvoudige richtlijn voor het beoordelen van voedingswaren in de winkel ligt in het lezen van het etiket en meer in het bijzonder het aantal ingrediënten die zijn toegevoegd. De vuistregel hier is hoe langer de lijst van ingrediënten, hoe industriëler het product werd gemaakt en bijgevolg hoe minder gezond (vanuit vitaal-energetisch oogpunt). Enkelvoudige voedingswaren zijn altijd te verkiezen boven complexe samengestelde preparaten.

Terug