Home bannerHome  Eerste bezoek Chinese Disciplines Bewust Leven
FAQ
Contact

qigongtaichi

Blijmoed.be

Acupunctuur Antwerpen

Praktijk
Lu Coppens
Peter De Meutter

Driesheide 64
  2980 Zoersel

Voor afspraken:
Tel. 03 321 17 22
lu.coppens@skynet.be
Lid van de erkende beroepsvereniging B.A.F.

BAF logo

www.acupunctuur-baf.be

© 2013
Webdesign:
Peter De Meutter

Ademhalingsoefeningen

Eén van de belangrijkste peilers in de traditionele Chinese geneeskunde is "bewuste" ademhaling teneinde Qi energie optimaal te kunnen opnemen en "zieke Qi" te kunnen afgeven. Dit eeuwenoud besef in China is uitgemond in de kunst van Qi Gong en Tai Chi.

Qi Gong is de eerder statische en meditatieve variant daar waar Tai Chi meer gebruik maakt van een opéénvolging van harmonieuse lichaamsbewegingen.

Het basisidee is het bewust onderhouden van een diepe, weldadige en natuurlijke ademhaling in tegenstelling tot de onbewuste, oppervlakkige, onregelmatige en gejaagde ademhaling die we ons veelal eigen hebben gemaakt.

Zij die pro-actief aan hun gezondheid willen bouwen, zullen al vlug de weldadige effecten van bewuste en natuurlijke ademhaling ondervinden. Tijdens een visite in de praktijk wordt er tijd gemaakt om een stukje begeleiding te geven in dat aspect van onze gezondheid. De nodige basis wordt uitgelegd en toegepast zonder evenwel een gedetailleerde cursus te geven in Qi Gong. Geïnteresseerden kunnen we wel doorverwijzen naar bekwame Qi Gong leermeesters.

Terug