Banner Rust
              & StilteHome                 
Eerste bezoek      
Chinese Disciplines
Bewust Leven
FAQ
Contact

Krishnamurti
Krishnamurti

Blijmoed.be

Acupunctuur Antwerpen


Praktijk
Lu Coppens
Peter De Meutter


Driesheide 64
  2980Zoersel

Voor afspraken:
Tel. 03 321 17 22
lu.coppens@skynet.be
Ramana
Ramana Maharshi

© 2013
Webdesign:
Peter De Meutter

Aanbevolen Literatuur

Er bestaan vele auteurs die op een uitstekende en heldere manier hun inzichten verwoord hebben en dit als resultaat van hun eigen zelfonderzoek. De lijst hieronder is bijgevolg zeer beknopt maar niettemin zijn de auteurs die hieronder zijn vermeld juist opgenomen omdat zij zeer authentiek hun leer hebben verwoord waarbij zij de materie die ze brengen diep hebben doorleefd en geïntegreerd.

"De Kracht van het Nu"  van de auteur Eckhart Tolle is een uitstekende introductie en een vlot leesbaar boek dat vrijwel in alle boekhandels te verkrijgen is. Een "must" voor iedereen die zijn eerste stappen zet naar een meer bewust leven.

De werken en lezingen van Krishnamurti zijn ondertussen alom verspreid en gekend.

Het "niet-dualistisch" denken (dualistisch in de betekenis van afscheiding, "ik en de rest van de wereld"), zoals naar voren gebracht in de advaita leer, wordt helder uitgelegd door Ramesh Balsekar en dit op een manier die wij, westerlingen, het best begrijpen. Zijn boek "Ultieme Waarheid" is wellicht het meest omvattende boek in deze materie dat in het Nederlands ooit is vertaald. De boeken van Ramesh zullen hen aanspreken die iets intellectueler zijn ingesteld.
Als advaita je trouwens aanspreekt en meer bepaald de leer van het "non-dualistisch-zijn", dan zijn de werken van Sri Nisargadatta Maharaj (waarvan Ramesh Balsekar een leerling was) en Ramana Maharshi (één van de belangrijkste Indische mistici die we in de 20ste eeuw hebben gekend) zeker de moeite waard.

Een eenvoudige en praktische leer tot meer bewust-zijn tref je dan weer aan in Vipassana welke op een vlot leesbare manier werd verwoord door de Boeddhistische monnik Thich Nhat Hanh.
Net zoals de boeken van Eckhart Tolle, zijn de boeken van Thich Nhat Hanh praktisch en zeer bruikbaar in ons dagelijks leven.

Geen enkele van de hierboven vermelde auteurs vragen je een bepaald geloofssysteem aan te nemen. Integendeel, zij nodigen de lezer juist uit om een stapje verder te gaan door in bewuste en doorleefde ervaring te stappen, voorbij de grenzen die door een of ander geloofssysteem in het denken wordt getrokken.

Veel leesgenot !

Terug